Το νέο, επαναστατικό βοήθημα χαμηλής όρασης eSight III

03 Ιουν 2018

Το επαναστατικό ηλεκτρονικό βοήθημα eSight αποτελεί σήμερα ότι πιο καινοτόμο στον τομέα των βοηθημάτων χαμηλής όρασης.

Η νέα, εργονομική συσκευή (μόλις 104gr), που φοριέται όπως ακριβώς ένα απλό ζευγάρι γυαλιά, επιτρέπει σε ανθρώπους κάθε ηλικίας με σοβαρά προβλήματα όρασης να βελτιστοποιήσουν την λειτουργική τους όραση με εξαιρετική οπτική ευκρίνεια. Φορώντας τα είναι σε θέση να διαβάσουν βιβλία, να δουν τα πρόσωπα των αγαπημένων τους, να εργαστούν αποδοτικά και το σημαντικότερο να νιώσουν ανεξάρτητοι σε συνθήκες της καθημερινότητας.

Πως ακριβώς δουλεύει το eSight;

Η φιλοσοφία του ηλεκτρονικού οπτικού βοηθήματος eSight βασίζεται σε μια ψηφιακή, υψηλής ανάλυσης, μεγεθυμένη αναμετάδοση ενός video πραγματικού χρόνου (real - time), ακριβώς μπροστά στα μάτια σας σε 2 ειδικά διαμορφωμένες οθόνες (displays) στο εσωτερικό των γυαλιών με τη βοήθεια μιας high definition camera στην μπροστινή όψη της συσκευής. Ειδικά ανεπτυγμένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν κατάλληλα το οπτικό αποτέλεσμα πριν την αναμετάδοση στα 2 εσωτερικά displays, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες χαμηλής όρασης του ασθενή.

Δείτε το video:

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του eSight;

Το βοήθημα χαμηλής όρασης eSight υποστηρίζει μια πολύ υψηλής ανάλυσης live camera (HD) μηδαμινής καθυστέρησης αναμετάδοσης στα 21.5Μpx με ψηφιακό zoom μέχρι 24x. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο ακουστικό και μικρόφωνο, καθώς και ενσωματωμένο εξωτερικό φωτισμό. Οι 2 εσωτερικές οθόνες (displays) είναι τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diode) με εξαιρετικές δυνατότητες αντίθεσης (contrast). Η ευελιξία χρήσης των ηλεκτρονικών γυαλιών σε 3 διαφορετικές γωνίες κλίσης (patented bioptic tilt) είναι πολύ σημαντική για την εκτέλεση παράλληλων εργασιών, κάνοντας τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό (μοναδικό χαρακτηριστικό μεταξύ όλων των HMD: Head Mounted Dipslays της παγκόσμιας αγοράς). Ο χρήστης μπορεί ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του συστήματος και τα γυαλιά οράσεως που διαθέτει, ενώ η ίδια η συσκευή προσφέρει ρυθμιζόμενη διακορική απόσταση.

Κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως το οπτικό πεδίο 37.5 μοιρών, το 'πάγωμα' (freeze) μιας εικόνας, η σύνδεση με τηλεόραση ή ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω WiFi ή καλώδιο HDMI, η εκφώνηση κειμένου, η αποθήκευση αρχείων και πληροφοριών σε εξωτερικά μέσα όπως SD κάρτες, ο συγχρονισμός εικόνας με φορητές - κινητές συσκευές (tablets & mobiles) σε λειτουργικά συστήματα Android & iOS και ο μεγάλος χρόνος αναμονής της μπαταρίας, κάνουν πραγματικά το eSight μια μοναδική συσκευή στον πλανήτη.

Σε ποιους ασθενείς απευθύνεται το eSight;

H τεχνολογία eSight απευθύνεται σε ασθενείς με:

  • Ωχροπάθειες (ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, Stargardt κ.ά.)
  • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • Δυστροφία κωνίων - ραβδίων
  • Νευροπάθεια Leber
  • Γλαύκωμα
  • Αλφισμό
  • Νυσταγμό
  • Κάποιες μορφές μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας κ.ά. 

Η συνταγογράφηση πραγματοποιείται με βάση την λειτουργικότητα της όρασης. Η οπτική οξύτητα πρέπει κανονικά να κυμαίνεται ανάμεσα σε 3/10 και 1/40.

Source: eSight

https://www.esighteyewear.com/

ABOUT US

Assistdr Ophthalmology: Η πρώτη on-line διαδραστική οφθαλμολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος κλειδί για όλους τους επαγγελματίες οφθαλμίατρους. Έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τελευταία οφθαλμολογικά & τεχνολογικά νέα. Πλήρως ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα διεθνών συνεδρίων, οφθαλμολογικών ημερίδων και επιστημονικών εκδηλώσεων. Οργανωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αμέτρητες επιστημονικές εργασίες, ομιλίες, παρουσιάσεις και e-books. Εκπαιδευτικά animation videos, οπτικοακουστικό υλικό με ανάλυση οφθαλμικών παθήσεων, περιγραφή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, επεξήγηση χειρουργικών τεχνικών, αλλά και ζωντανά χειρουργεία. Αναρίθμητα on-line εργαλεία, εξομοιωτές όρασης, βήμα προς βήμα video tutorials, user guides και operation manuals οφθαλμολογικού εξοπλισμού κ.ά.

 

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το e-mail σας και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες επιστημονικές & τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογίας: