Τεχνολογία femtosecond laser: Φωτοδιάσπαση & μικροφυσσαλίδες

29 Αυγ 2015

Η ονομασία femtosecondlaser προήλθε από τον αριθμό των παλμών ανά δευτερόλεπτο (pulse / sec) με τον οποίο δουλεύει ένα τέτοιο σύστημα (στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μετρηθεί σε δισεκατομμύρια παλμούς ανά δευτερόλεπτο). Έτσι ονομάστηκε femtosecond (1 fsec = 10^-15 sec). Η φωτοδιάσπαση με laser (laser photodisruption) αποτελεί τη βάση πληθώρας διαφορετικών τεχνικών, που στοχεύουν στην ανάλυση και επεξεργασία μοριακών υποστρωμάτων.

Τα femtosecond lasers έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στον ευρύτερο χώρο της χειρουργικής του κερατοειδούς καθώς προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας τομών με τεράστια ακρίβεια τόσο στο μέγεθος και στο σχήμα τους όσο και στο επίπεδο ή το σημείο του κερατοειδούς στο οποίο εφαρμόζεται. 

Η τεχνολογία femtosecond laser εκπέμπει στην υπέρυθρη ζώνη του φάσματος και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά βραχύ χρόνο δράσης και τη πολύ μικρή ενέργεια επιτυγχάνει τη φωτοδιάσπαση (photodisruption) του ιστού. Η φωτοδιάσπαση γίνεται αντιληπτή με την μορφή μικροφυσσαλίδας (micro bubble)

Δείτε το video:

ABOUT US

Assistdr Ophthalmology: Η πρώτη on-line διαδραστική οφθαλμολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος κλειδί για όλους τους επαγγελματίες οφθαλμίατρους. Έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τελευταία οφθαλμολογικά & τεχνολογικά νέα. Πλήρως ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα διεθνών συνεδρίων, οφθαλμολογικών ημερίδων και επιστημονικών εκδηλώσεων. Οργανωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αμέτρητες επιστημονικές εργασίες, ομιλίες, παρουσιάσεις και e-books. Εκπαιδευτικά animation videos, οπτικοακουστικό υλικό με ανάλυση οφθαλμικών παθήσεων, περιγραφή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, επεξήγηση χειρουργικών τεχνικών, αλλά και ζωντανά χειρουργεία. Αναρίθμητα on-line εργαλεία, εξομοιωτές όρασης, βήμα προς βήμα video tutorials, user guides και operation manuals οφθαλμολογικού εξοπλισμού κ.ά.

 

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το e-mail σας και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες επιστημονικές & τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογίας: