Χειρουργική αφαίρεση πτερυγίου

29 Αυγ 2015

Το πτερύγιο (pterygium) είναι ένας παθολογικός ιστός σχήματος πτερυγίου επί του επιπεφυκότα και του κερατοειδή. Στην χειρουργική αφαίρεση του γίνεται απόξεση του πτερυγίου από τον κερατοειδή και τον σκληρό χιτώνα. Ένα κομμάτι του επιπεφυκότα αφαιρείται και μεταμοσχεύεται επάνω στον γυμνό σκληρό χιτώνα, αλλά ο κερατοειδής αφήνεται να επουλωθεί από μόνος του. 

Δείτε το video:

ABOUT US

Assistdr Ophthalmology: Η πρώτη on-line διαδραστική οφθαλμολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος κλειδί για όλους τους επαγγελματίες οφθαλμίατρους. Έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τελευταία οφθαλμολογικά & τεχνολογικά νέα. Πλήρως ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα διεθνών συνεδρίων, οφθαλμολογικών ημερίδων και επιστημονικών εκδηλώσεων. Οργανωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αμέτρητες επιστημονικές εργασίες, ομιλίες, παρουσιάσεις και e-books. Εκπαιδευτικά animation videos, οπτικοακουστικό υλικό με ανάλυση οφθαλμικών παθήσεων, περιγραφή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, επεξήγηση χειρουργικών τεχνικών, αλλά και ζωντανά χειρουργεία. Αναρίθμητα on-line εργαλεία, εξομοιωτές όρασης, βήμα προς βήμα video tutorials, user guides και operation manuals οφθαλμολογικού εξοπλισμού κ.ά.

 

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το e-mail σας και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες επιστημονικές & τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογίας: