Φακοβιτρεκτομή για επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη (ERM)

18 Αυγ 2015

Σε κάποιες περιπτώσεις, μια λεπτή μεμβράνη μπορεί να δημιουργηθεί στην επιφάνεια της ωχράς κηλίδας και να προκαλέσει πτυχές ή ζάρες στην ωχρά. Αυτή η πάθηση ονομάζεται επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη (epiretinal membrane - ERM). Η υαλοειδεκτομή (βιτρεκτομή) είναι η κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση της επιωχρικής (επιαμφιβληστροειδικής) μεμβράνης.

Κατά την διάρκεια της βιτρεκτομής αφαιρείται το υαλοειδές καθώς και η λεπτή αυτή μεμβράνη που επηρεάζει την ωχρά. Μετά την αφαίρεση της μεμβράνης η όραση σταδιακά βελτιώνεται αλλά μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Πολλές φορές η υαλοειδεκτομή για επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη (ERM) συνδυάζεται με την επέμβαση καταρράκτη (φακοθρυψία). 

Δείτε το video:

ABOUT US

Assistdr Ophthalmology: Η πρώτη on-line διαδραστική οφθαλμολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος κλειδί για όλους τους επαγγελματίες οφθαλμίατρους. Έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τελευταία οφθαλμολογικά & τεχνολογικά νέα. Πλήρως ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα διεθνών συνεδρίων, οφθαλμολογικών ημερίδων και επιστημονικών εκδηλώσεων. Οργανωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αμέτρητες επιστημονικές εργασίες, ομιλίες, παρουσιάσεις και e-books. Εκπαιδευτικά animation videos, οπτικοακουστικό υλικό με ανάλυση οφθαλμικών παθήσεων, περιγραφή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, επεξήγηση χειρουργικών τεχνικών, αλλά και ζωντανά χειρουργεία. Αναρίθμητα on-line εργαλεία, εξομοιωτές όρασης, βήμα προς βήμα video tutorials, user guides και operation manuals οφθαλμολογικού εξοπλισμού κ.ά.

 

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το e-mail σας και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες επιστημονικές & τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογίας: