Διπλωπία και ράβδος του Maddox

5934 φορές

Η αξιολόγηση τη διπλωπίας μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα αγχογόνο καθήκον, ακόμη και για τον πιο έμπειρο νευρολόγο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροi οφθαλμίατροι δεν έχουν άνεση με τη διάγνωση των διαταραχών της όρασης που αφορούν τις απαγωγές οδούς. Οι νευρολόγοι, από την άλλη, εκπαιδεύονται στην αξιολόγηση συμπτωμάτων εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου και επομένως η διπλωπία συχνά μένει 'στο κενό'. Επιπρόσθετα, δεν είναι νευρολογικά όλα τα αίτια διπλωπίας.

Η εξέταση της οφθαλμοκινητικότητας δεν είναι πάντα εύκολη στη διενέργεια της. Ο ασθενής μπορεί να μην έχει την ικανότητα συνεργασίας με τον εξεταστή, λόγω, για παράδειγμα, του ότι εμφανίζει σύγχυση, εγκεφαλοπάθεια ή βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Τέλος, μερικές φορές, ένα πρόβλημα από την οφθαλμοκινητικότητα δεν είναι εμφανές κατά τη συνήθη καθημερινή εξέταση.

Το κλειδί για να τεθεί η διάγνωση σε αυτούς τους ασθενείς είναι η μεθοδολογική προσέγγιση εκ μέρους του γιατρού.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη δημοσίευση (pdf format). 

Source: Seminars in neurology, Volume 30, Number 1, Μάρ -Απρ 2010, Deborah I. Friedman MD, MPH

ABOUT US

Assistdr Ophthalmology: Η πρώτη on-line διαδραστική οφθαλμολογική κοινότητα στην Ελλάδα. Ο ιστότοπος κλειδί για όλους τους επαγγελματίες οφθαλμίατρους. Έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τελευταία οφθαλμολογικά & τεχνολογικά νέα. Πλήρως ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα διεθνών συνεδρίων, οφθαλμολογικών ημερίδων και επιστημονικών εκδηλώσεων. Οργανωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αμέτρητες επιστημονικές εργασίες, ομιλίες, παρουσιάσεις και e-books. Εκπαιδευτικά animation videos, οπτικοακουστικό υλικό με ανάλυση οφθαλμικών παθήσεων, περιγραφή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, επεξήγηση χειρουργικών τεχνικών, αλλά και ζωντανά χειρουργεία. Αναρίθμητα on-line εργαλεία, εξομοιωτές όρασης, βήμα προς βήμα video tutorials, user guides και operation manuals οφθαλμολογικού εξοπλισμού κ.ά.

 

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το e-mail σας και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες επιστημονικές & τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οφθαλμολογίας: